Pizzaovn

Handverksbygd pizzaovn. Denne pizzaovnen står i Leirfjord. Den er bygd i ildfaststein/tegl, og leirmørtel. Slike ovner kan stå både inne og ute. Kan også brukes som bakerovn.

Utekjøkken

Et utekjøkken kan bestå av bakerovn, peis, komfyr, grill og arbeidsbenker. Her ser vi et utekjøkken med kombinert peis, bakerovn og grill, på Steinkjer. Dette er bygd i teglstein og ildfast stein.

Ovn med varmebenk

Ovnens varme kan utnyttes på mange måter. Her går røykkanalen gjennom en benk, som da varmes opp. Benken kan bygges i mange størrelser og plasseres på alle sider av ovnen.

Ombygd peis til bakerovn

Om du har en gammel peis kan det være mulig å lage en bakerovn ut av den. Peisen utgjør ramma, men vi forandrer peisen indre. Her ser du et eksempel på en liten omgjort peis som står på Tingvoll.

Jordovn

Med en jordovn i hagen har du en god bakerovn til brød, pizza, kaker og middag. Den er billig å lage og lett å vedlikeholde. Se under "prosjekter" hvordan du kan bygge en selv.

Steinkomfyr

Her er et eksempel på en ovn med stekeflate, som også lagrer varme i teglmassen til oppvarming av huset. Her kan det også integreres en liten bakerovn. Det er mange muligheter med en steinkomfyr.

Steinovnskompleks

Denne ovnen består av en røykovn, en peis og en bakerovn. Den er plassert på en restaurant i Årdal. Dette er et eksempel på de mange kombinasjonsmulighetene du har med et steinovnskompleks. Har du plass og behov kan det meste gjøres.